Във връзка с големия интерес към програма: "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ от инвестиция "Енергийна ефективност в сграден фонд“ на Националния план за възстановяване и устойчивост, Община Кюстендил удължава срока за кандидатстване в общината. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на "Фокус“. Срокът е до 2 май.  

"Виждам изключително добра мотивация сред нашите съграждани. Благодаря на всички, които са подали документация“, каза Петър Паунов. Общият брой на подадените заявления, до момента е 36, като едно от тях е изтеглено.

5 броя от заявленията са с готови количествено-стойностни сметки  за сключване на споразумение. 25 броя са за изготвяне на количествено-стойностни сметки  по окрупнени показатели, а 5 броя са с непълен набор от документи.

"Отправяме молба, за своевременно подаване на документите, за да може общинска администрация да ги окомплектова, напълно и изпрати в срок до управляващия орган“, коментира Петър Паунов.

Кметът допълни, че в момента на "Бюро по труда“ са обявени 241 свободни работни места. 28 от тях са за хора с висше образование. Възнагражденията са атрактивни, а свободните работни места са в различни сфери.

Петър Паунов коментира и форумът, организиран от Министерството на иновациите и растежа. "Това е традиционното представяне на програмите за милиарди. Ние ходихме специално заради индустриалната зона, ние имаме инвеститор. Надявам се да могат да бъдат покрити критериите и Кюстендил да бъде включен“, заяви Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ