Театралната школа при Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград направи забележителен показ на Голямата сцена на културния институт, предаде репортер на "Фокус".

С премиера на "Et in Arcadia ego" по Хайнер Мюлер, младите талантите, с ръководител Теодор Куков, успяха да впечатлят публиката, която в продължение на няколко минути, изправена на крака, не спря да аплодира младежите.

Младите актьори "пренесоха" зрителите зад стените на една психиатрична клиника, за да покажат на какво е способен човек, борещ се за власт, пари и положение в обществото. 

Житейските избори, които направиха актьорите на сцената припомниха на публиката, че в крайна сметка всички сме смъртни, а всяко наше решение след себе си води до поредица от събития, които предопределят живота ни.

В специално интервю за предаването "Цветовете на България" на Радио "Фокус" Теодор Куков разкри, че младите актьори от школата сами избрали пиесата, която да представят.

"Актьорите от школата сами избраха тази драматургия и стилистиката на спектакъла. Моята роля в целия процес беше да им помогна да извадят на показ таланта, който носят в себе си. Това са едни деца, които се открояват от своите връстници. Във всеки един момент от пиесата децата си даваха сметка какво говорят, защото още докато работихме по текста се постарах да не оставям неизяснени неща. Това са едни изключително будни деца, които ясно си дават сметка, че когато преследваш определени цели с цената на всичко - това не те прави злодей, но не те и извисява", каза още той.

Премиерата на Театралната школа уважиха председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков и омбудсмана на Благоевград Злата Ризова, които споделиха, че са силно впечатлени от таланта на младите актьори.