Фонтанът с пеликаните е пресъхнал, сигнализират читатели

на "Фокус". Водоскокът спря снощи след аварията, която остави на тъмно центъра на Пловдив.  Електроснабдяването беше възстановено след около час. 

Спирането на тока е прекъснало електронната система, която задава програмата на водната атракция. Възможно е да токовият удар да е повредил апаратурата и затова да не работи, предполага наш читател.

В следствие на токовия удар са нанесени големи щети върху захранващото табло, от което зависи работата на фонтана и на поливната система в Цар Симеоновата градина. Има много изгорели елементи, които трябва да бъдат сменени с нови. Специализираният екип на общинско предприятие "Градини и паркове" работи за по-бързото отстраняване на аварията, така по-възможност още днес фонтанът да бъде пуснат, коментираха от предприятието.

Фонтанът с пеликаните беше пуснат преди месец след дълго почистване и реставриране. Служители на ОП "Градини и паркове“ монтираха художественото осветление, каменното корито бе почистено и вече се вижда оригиналният под от розов и черен гранит, а липсващите елементи от самите пеликани бяха възстановени.