Поредно нарушение и неспазване на закона от страна на коалицията от партии "Продължаваме промяната-Демократична България", видя "Фокус".  Става въпрос за това, че предизборният им билборд на кръговото кръстовище на моста Адата и "Рогошко шосе" не е премахнат.

На снимката от там ни се усмихва неуспелият кандидат за кмет на район "Централен" Чило Попов, издигнат от въпросната коалиция

Съгласно Изборния кодекс (чл. 186, ал. (3)) “партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден премахват поставените от тях агитационни материали". Билбордът, продължава да седи вече няколко дни извън посочения срок, който изтече на 13 ноември.

Това нарушение е поредното за ПП/ДБ, след като преди време забелязахме, че агитационен плакат седи извън срока до бариерата преди радиото и телевизията. Тогава ставаше въпрос за плакат на Манол Пейков

След нашия материал тогава и от бързане, за да се разминат с глобата сложиха плакат на магазин за спортни стоки, който беше фалирал.

По закон със сумата от 1000 до 5000 лева трябва да бъдат глобени лицата, които представляват политическата формация, а те са цели четирима - Асен ВасилевКирил ПетковХристо Иванов и Атанас Атанасов.