20 служители от четирите районни управления на ОДМВР-Сливен получиха нови оръжия.

Осигуряване на необходимото модерно оборудване на служителите на реда е един от водещите приоритети на ръководството на МВР. За целта министерството е осигурило закупуването на общо 800 пистолети, които ще бъдат разпределение за нуждите на униформените във всички областни дирекции. На церемония днес в сградата на ОДМВР-Сливен, в присъствието на старши комисар Димитър Величков и ръководители на структури, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров връчи 20 нови пистолета "Валтер" на служители от районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Десет служители на РУ-Сливен от участъци "Запад" и "Петолъчка", както и от групи "Териториална полиция" и "Охрана на обществения ред" получават новите си оръжие. Към тях се присъединяват е шест служители на група "Охрана на обществения ред" към РУ-Нова Загора и по двама за Котел и Твърдица. 

Надявам се с днешното връчване на това съвременно  оръжие, каквато е системата "Валтер", да  се постави начало на сериозното обновяване на въоръжението, помощните средства, техниката и всичко необходимо за успешната работа на българския полиция, каза главният секретар на МВР при обръщението си към състава на Областната дирекция на МВР в Сливен. Той изказа благодарност за добрата работа на дирекция и за постигнатите високи резултати.

 

По време на церемонията главният секретар връчи Почетни знаци на МВР І и ІІІ степен на служители на ОДМВР-Сливен. Наградите са със заповеди на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнение на служебните задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността и опазването на обществения ред и сигурността на Република България.

 "ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР"-І  степен на комисар Станимир Колев Колев – заместник-директор на ОДМВР-Сливен.

С "ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР"-ІІІ  степен са отличени трима служители на отдел "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР в Сливен.