След земетресението близо до Крумово от 17 юни в селото няма никакви материални щети, няма и пострадали хора. Това съобщи за Plovdiv24.bg кметът Стоян Минчев.

"Беше силно, беше страшно, направих обход, няма нито материални щети, нито пострадали хора. По-възрастните са малко уплашени, младите го приемат нормално. По-миналата година имаше един-два паднали комина, но сега - нищо. Иначе, имаме си земетресения често, поне един-два пъти ни друса в годината", каза Стоян Минчев. 

"Хората вече казват, че уж сме земетръсна зона. Но никой не знае точно. Слушах един изследовател от БАН да казва, че в нашия район земетресенията са странни, защото има бучене, но не могат да си обяснят защо е така", добави кметът.

Хората в селото говорят още, че честите земетресения там може би се дължат на многото сондажи за водоснабдяване на летището, на КЦМ, но това са само хипотези на разни хора, досега официално не се е споменавало никъде.

По същия начин се говореше, че самолетите, които прелитат през селото, изхвърлят гориво и жълтеят доматите и овошките. Сега не съм забелязал да е така, тъй като и аз съм земеделец. По-скоро пожълтяват от честите дъждове, или от слънцето, разказа още кметът.