Работи се активно за недопускане купуване на гласове и осъществяване на корпоративен вот, а операциите ще продължат и през изборния ден . Това заяви на брифинг главен комисар Петър Тодоров, по повод започнатите  днес специализирани полицейски операции на територията на градовете Добрич и Стара Загора,предаде репортер на Агенция "Фокус“.  Той посочи, че подобни операции се провеждат на територията на цялата страна от края на месец август, във връзка с предстоящите избори.

"В резултат на тези специализирани полицейски операции, към момента има образувани 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушения на изборните права. Получени са и отработени 99 сигнала към днешния ден, като 75 от тях с а свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, а другите са за административни нарушения. С цел недопускане изкривяване на вота се провеждат множество операции по региони, като към днешния ден такива се провеждат на територията на Стара Загора и Добрич, със сили на полицията и жандармерията“, коментира още гл. комисар Тодоров.

Освен това се проверяват заложни къщи, магазини, заведения, в които има данни, че се събират лица от криминалния контингент.

"В област Стара Загора към настоящия момент са образувани 8 досъдебни производства, имаме задържани 12 лица. Досъдебните производства са както за притежание на наркотици, за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества, извършители на кражби, задържани са и три издирвани лица. 

В област Добрич имаме образувани към момента 9 досъдебни производства, а задържани лица са 13, като и тук се касае за извършени престъпления от целия спектър. Всичките тези операции, които ще продължат да се извършват на територията на страната имат цел недопускане купуването на гласове и осъществяване на корпоративен вот. Именно в тази насока ще са насочени нашите усилия, включително и в изборния ден“, каза още комисар Тодоров.

Във Варненска област също се провежда специализирана полицейска операция, по време на която са образувани 5 досъдебни производства. Общо от  началото на предизборната кампания има 13 получени сигнала за купуване на гласове, които се отработват своевременно.

Десислава ВАСИЛЕВА