След спечелен конкурс за длъжността Георги Тодоров е новият управител на Общински културен център-Разград, съобщиха от пресцентъра на Общината

Той встъпи в длъжност в петък, 24 февруари.

Георги Тодоров е завършил Шуменски университет "Епископ Константин Преславски", магистър по специалността "Българска филология".

Първото му работно място е в областта на образованието, а по-голямата част от професионалната му кариера е в сферата на журналистиката, маркетинга и рекламата и "Връзки с обществеността".

Работил е 3 години като преподавател по български език и литература, следват ангажименти като редактор във вестниците: Карнобатска правда", "Възход"-Разград и "Гледища"-Разград. През 1992 г. Тодоров става един от съоснователите на Кооперация "Екип 7" – издател на областния вестник "Екип 7". 3 години е редактор в "Екип 7", още 3 – заместник главен редактор, 13 години главен редактор и още 2 – заместник главен редактор. Работи и 2 години като редактор в Общинско радио "Разград". От 2013 г. до момента е експерт "Маркетинг и реклама" в Капански ансамбъл-Разград, от 2015 г. до момента е собственик на "Е-Разград"ЕООД – издател на новинарския сайт e-Razgrad.bg. От февруари 2021 г. до септември 2021 г. изпълнява длъжността "Управител на ОКЦ-Разград". От октомври 2021 г. до момента е експерт "Връзки с обществеността" в Регионален исторически музей-Разград.

Припомняме, че управителят на ОКЦ управлява, стопанисва и поддържа сградата на ОКЦ, известна повече като Новия театър. Ангажимент на управителя е още за координира взаимодействието и изпълнението на поетите ангажименти от ползвателите на имота – Театрално-музикален център и Капански ансамбъл и всички външни наематели на театралната зала, както и да извършва активна маркетингова и рекламна дейност за пълноценното използване на двете сгради – ОКЦ и Филхармония и други ангажименти.