В 10-те микрорайона на “Люлин" има сходни, но и специфични проблеми. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" кметът на район "Люлин" в София Георги Тодоров.

"Генерално за целия район проблемите са свързани с инфраструктурата от една страна, липсата на добра мрежа за пешеходен трафик, тротоари. От друга страна е и невъзможността за адекватно паркиране. В момента голяма част от зелените площи се ползват за паркиране. Няма достатъчно добро обезпечаване с паркинги.  За кв. “Филиповци" проблемът седи и с осветеността, и с пътната инфраструктура отново, тъй като основният булевард там не е рехабилитиран много-много дълги години. Проблемите в махалата във “Филиповци" също са доста и са трудно преодолими. Но стъпка по стъпка, ние мислим и в тази посока, за да работим по изграждане на канализация, на по-добро осветление, на видеонаблюдение", отбеляза районният кмет.

По думите му 4-ти, 5-ти и 6-ти микрорайони в "Люлин" са най-необлагодетелстваните относно достъпа до метрото: "Мислим по конкретни варианти в момента, както за по-често и по-интензивно използване на трамвайното трасе на трамвай № 8 поне до метростанция “Люлин", така и за отделна вътрешна квартална линия, включително и чрез по-малки електрически автобусчета". Той допълни, че за да се случи всичко това изисква работещ Общински съвет.