Георги Милков гостува с "Истории от ръчния багаж“ в Кюстендил. Срещата с кюстендилската публика е от 18.00 часа в залата на Възрожденското училище. Събитието се организира от Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ – Кюстендил. Пред "Фокус“ Георги Милков сподели, че историите, поместени в книгата, обхващат доста голям период от време, но съдържат срещи с интересни персонажи.

"Историите от ръчния багаж са всичко това, което съм донесъл със себе си от пътуванията си по света. Аз наистина пътувам с ръчен багаж, пътувам с малко багаж, за да съм по-свободен и неангажиран в това да отида на места, на които човек с голям куфар сигурно не би отишъл. Това предполага да отидеш и на места, на които не е много удобно за туриста да отиде, но пък те носят повече изживявания и повече истории“, сподели Георги Милков.

Авторът посочи, че няма място, на което да е бил и да не му се е искало да се върне в България. "Аз съм бил на много места, които са ме очаровали, които са ме омагьосали, но няма по-прекрасно място от дома – с най-голямо удоволствие се връщам“, допълни Милков.

Венцеслав ИЛЧЕВ