Завършена е новата спирка на ул. "Кривина“, в частта до ул. "Гео Милев“. Звучи като нещо дребно, но на практика и това изисква съвместни усилия на районната администрация, Центъра за градска мобилност и Столична община. Това заяви кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"След ремонта на тротоара там, дойде ред да се помисли и за нея. Всъщност, тази спирка е един от първите видими резултати от подобрената комуникация между участващите структури, на която толкова държа. Държа, защото независимо за какво става дума – малък или голям проект, е важно да се мисли предварително и да се отчитат детайлите. Те де факто се оказват определящи за оценката на крайния резултат.

За тази конкретна спирка настоявах навесът да се изтегли с два метра по-навътре. Дребен детайл, но със значение за майките с колички, например, на които няма да се налага да "притесняват“ чакащите превоз граждани, а ще преминават спокойно.

За съжаление, към момента това е единствената спирка, която от ЦГМ са предвидили за изграждане в района през тази година, но съм убеден, че правилният подход ще ни помогне в настояването за поне още няколко.

Нещата се случват така, както трябва, когато всеки по веригата просто си върши работата!", добави Георги Илиев