Председателят на столичния общински съвет, който е в Съединените американски щати по програма за обучение на млади лидери, се срещна с Негово Превъзходителство господин Георги Панайотов – посланик на Република България в САЩ. Ръководителят на мисията ни във Вашингтон има ключова роля в поддържането на отношенията между двете страни и в подкрепата на българската диаспора там.

На срещата са обсъдени трудностите и предизвикателствата пред нашите сънародници в Съединените щати, както и необходимостта от активни действия на българските институции и организации, които могат да помагат за съхраняването на националната ни идентичност отвъд океана.

"Развълнувах се на път за посолството, когато видях, че малък площад във Вашингтон носи името на Димитър Пешев, чиито заслуги за спасяването българските евреи са световно признати. А пред паметника на Апостола до посолството ни винаги има цветя от наши сънародници. Уверих се с очите си - "Не се гаси туй, що не гасне!", споделя Георги Георгиев в пост във Facebook.