Има приходен остатък от близо 700 000 лв., които останаха неизползвани от приетата програма за ковид мерки в общината. На утрешното заседание на Общинския съвет, групата на "Възраждане“ ще предложи Общината да плати задължението на белодробната болница към енергото с част от този остатък. Това заяви за Агенция "Фокус“ общинският съветник Георги Георгиев. Той посочи, че има идея тези средства да бъдат преразпределени към други звена, като например уличното осветление.

"Смятам, че много по-разумно е да се покрие задължението на лечебното заведение, защото това са пари за здравеопазване“, каза още Георгиев.

Освен това ще се направи предложение да бъдат отделени и 250 000 лв. за втора детска линейка.

"Ние вече имаме една, която бе закупена със средства от върнати капачки. Тя обаче не е достатъчна за толкова голяма община, каквато е Варна. Хората споделят, че е изключително необходимо да имаме поне още една детска линейка“, категоричен бе общинският съветник от "Възраждане“.

Третото предложение е с остатъкa от средствата да бъдат закупени нови кувьози, за нуждите не лечебните заведения във Варна.

Десислава ВАСИЛЕВА