"Общинският терен в кв. "Хладилника“, собственост е на общинското дружество "Пазари Изток“ ЕАД, ще бъде запазен за обществено ползване. Заедно с гражданите на място ще решим дали да направим обществен паркинг, от който имат нужда, или детска площадка“. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщиха от пресцентъра на СОС.

Георги Георгиев и общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС вече внесоха доклада с искане за отмяна на решението, с което собственикът на терена "Пазари Изток“ ЕАД получи правото да проведе конкурс за учредяване на право на строеж на жилищна сграда. Очаква се решението за отмяна на строителството да бъде взето от общинския съвет на предстоящата сесия на общинския съвет на 16 септември, като вече е включено в проекта за дневен ред. 

"Вчера се срещнах с граждани, които живеят в жилищните сгради около имота. Категоричен съм, че една нова жилищна сграда на това място, ще влоши качеството на живот там. Затова внасяме доклад, с който да отменим решението, с което се позволява на собственика общинското дружеството да проведе конкурс за изграждане на жилищна сграда, в която трябваше да получи жилищни и търговски обекти“, обясни председателят на общинския съвет Георги Георгиев. Той разказа на гражданите, че е направил проверка на цялата документация - одобрената процедура е отговаряла на всички законови изисквания и необходимите отстояния са спазени, но ситуацията на място е различна и ново строителство не е целесъобразно.

През следващата седмица Георги Георгиев организира нова среща с гражданите от кв. "Хладилника“, на която ще се обсъдят техните предложения за какво да се използва общинския терен.