Вече е факт преструктуриране на задължения, погасяване на задължения и подписване на договор на 680 милиона лева, които "Топлофикация София" дължи на Българския енергиен холдинг и на "Булгаргаз", които пък топлофикация има да получава от държавата като компенсация. Така че сме изготвили и са подписани споразумения за прихващане на този дълг, за да може дружеството да поема глътка въздух. Това каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по време на съвместен брифинг с министъра на енергетиката Росен Христов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Георгиев благодари на министър Росен Христов за съдействието и конструктивния диалог, на своите колеги от различни политически сили в Общинския съвет, както и н кмета на столицата Йорданка Фандъкова за инициативата.

"Благодаря на министъра, в чието лице най-накрая виждаме някой, с който можем да водим конструктивен диалог, който е крайно необходим не само на София, но и на цялата енергийна система на страната", заяви Георги Георгиев.