Правителството на "Продължаваме Промяната" нанесе на София щети за над 1,2 млрд. лв. - само защото сме от различни партии. Но всъщност наказаха софиянци и аз не разбирам подобно безотговорно поведение. По тяхно време не беше включено в Плана за възстановяване строителството на метрото до "Слатина" и проектите за канализация на северните райони за общо над 600 млн. лева. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев пред БНТ.

"Отделно бяха и проблемите с градския транспорт - във време на тежка криза за транспорта в цяла Европа, когато всички правителства подпомагаха обществения транспорт, ние получихме от кабинета на "Продължаваме промяната" опит за звучен шамар - отказ да си свършат работата и "безценни" съвети - да вдигнем цената на билетчето и да орежем линиите", добави още той.

"Категоричната ми позиция е, че политическият реваншизъм никога не работи за доброто на гражданите. И е крайно време политиците да го осъзнаят. В София дигиталната революция вече е факт - от началото на следващата година хартиеният билет отива в историята. Данните показват, че в края на октомври близо 6 млн. пътувания в градския транспорт за около година и два месеца са купени с дигитални билети. През новата 2023 ще има нови възможности за гражданите, както за плащане, така и за пътуване - билетите за прекачване 30+ и 60+", каза още Георги Георгиев.