Честит да ни е випуск 2023 от специалност "Право" на Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски"! Това написа в своя Facebook профил общинският съветник от ГЕРБ в София, адвокат и университетски преподаватели преподавател, предава Sofia24.bg.

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Не щадете сърцата си. Истинският професионалист се доказва чрез работата си. Колкото и да мислите, че имате сили, общество не се променя с индивидуални сили, а с общностни каузи".

С тези думи ректорът на Софийския университет проф. Георги Вълчев се обърна към нашите прекрасни абсолвенти и стотици родители в препълнатата зала "България".

След пет години на упорит труд, много безсънни нощи и хиляди изчетени страници, цветът на нацията ни, както често ги наричам и пред тях самите, даде повод за гордост и радост на семействата си и на нас, техните преподаватели. Пожелавам им от сърце вдъхновение, вяра в правото и в справедливостта и кураж да отстояват доброто в нелеките битки, които им предстоят. На първото си занятие с нов випуск започвам с това: "Искам в края на семестъра да сте толкова подготвени юристи, каквито лекарите искате да лекуват вашите родители".

Днес завършвам поредицата от неуспешни опити за житейски размисли и страсти със следното: Вие сте причината на причините ние да преподаваме - вашият ум, любознателност и сърце ще ви превърнат в достойни професионалисти, които ще пишат историята на България и всеки с труда си ще направи света по-малко лош. На добър час, скъпи колеги!

p.s. На абсолвентския бал празнуващите доказаха завидни познания на всички песни на Васил Найденов и на текстовете на десетки български и чуждестранни песни, забелязах на моменти и че това творчество им е по-добре познато от Търговския закон и конспектите по Търговско право, което означава, че всичко си е на мястото