ГЕРБ заявиха, че кметът Васил Терзиев връща кадри в Столична община, уволнени от предишния кмет Йорданка Фандъкова. Това обяви Георги Георгиев преди началото на заседанието на Столичния общински съвет, предаде репортер на "Фокус". 

"Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев. Уволненият от госпожа Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци. Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент, със смъртен случай под негово ръководство. Загинал е работник в завода за отпадъци, ден по-късно подаде оставка и заместник-кметът по екология. Същият човек е осъден от ВКС във връзка с друга авария в "Кремиковци" с трима загинали и наз 20 ранени. Тоест в две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая", заяви Георгиев. 

ГЕРБ смятат, че Терзиев е бил подведен, но настояват да разберат как тези кадри са били предложени и от кого. 

По въпроса за избора на председател на Столичния общински съвет Антон Хекимян заяви, че "Спасението на София се отлага", а ГЕРБ ще бъде последователна в позицията си. 

"Ние сме с твърдата позиция, че няма да подкрепим, разбира се, след малко ще видим кои ще бъдат издигнатите кандидатури, но чухме от БСП, че ще издигнат Диана Тонова, предполагаме, че ще бъде издигната кандидатура на Борис Бонев", заяви Хекимян

"Спасението на София се отлага. Това го виждаме заради тези политически боричкания през изминалите седмици вече. За съжаление, София е заложник не само заради политически боричкания, а и на невъзможността на новия екип, първо, да се справя с протестите, а и както виждаме с почистването на града", каза още той.

"Ние оставаме на твърда позиция и сме категорични и последователни в действията си, но е много интересно дали ще бъде изгубена още една седмица от работата за София, защото виждаме, че тя не се случва", смятат от ГЕРБ.