Как се работи за хората и как не се работи. Два идентични казуса. Два терена, един в район "Студентски“ и един в "Манастирски ливади – Запад“. И двата са държавна собственост, предоставени на общината за изграждане на училища и детска градини. Резултатите обаче са коренно различни. В "Манастирски ливади – Запад“ училището и детската градина вече се строят от общината. В район "Студентски“ – теренът пустее. Това заяви зам.-председателят на СОС Георги Георгиев в личния профил във Facebook, предава "Фокус".

Ето какво още написа той:

Започнатото строителство е резултат от последователни усилия на правителството на г-н Борисов, на кмета Йорданка Фандъкова, на нашата работа в общинския съвет и на районния кмет от ГЕРБ-СДС. Блокираното строителство е “подарък" за софиянци от екипа на "Промяната“ и спряна процедура по жалба на областния управител на Промяната, сега кандидат за депутат от София.

Пример 1: В "Манастирски ливади – Запад“ правителството на ГЕРБ прехвърли терена на общината за изграждане на училище и детска градина. Заедно с екипа ни в общината осигурихме финансиране, а предходният кмет на район "Витоша“ г-н Теодор Петков започна строителство. Така до края на годината 600 деца от района ще имат ново училище и градина.

Пример 2: В район “Студентски“ държавата прехвърля имот на общината за строителство. Екипът на ГЕРБ в общината осигурява финансиране, изготвя проект и нов градоустройствен план заедно с кмета на “Студентски" Петко Горанов, който е независим. И тук идва областният управител от "Продължаваме промяната“ г-жа Вяра Тодева, която подава жалба срещу плана.

Жалбата ѝ е подадена две години след края на законовия срок за това... Така – строителство няма, училище – няма. 540 деца от района чакат – неясно какво.

Политиците от “Промяната" облечени във власт, си мислеха, че наказват ГЕРБ и Фандъкова. Те обаче наказаха София и 540 семейства, чиито деца остават без училище.