90 000 (деветдесет хиляди) лева щета на ден. Толкова ни струва кметът Терзиев дотук. Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още написа Георги Георгиев: "Само за три месеца управление кметът на София успя да изгуби и да задължи гражданите да платят от джоба си общо над 9 милиона лева. 6 милиона лева изгубени напълно безвъзмездни европейски средства, които просто трябваше да бъдат отчетени по проект за междублокови пространства до 31 декември. 

Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година. 3 милиона лева поскъпване на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари плащат родителите на 64 000 ученици и студенти. Това са 64 000 месечни карти, които вече са по-скъпи - проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев.

3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5 000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни.