Ние водим позитивна и смислена кампания, ориентирана към гражданите, към бъдещето на България. Търсим смислен и съзидателен диалог. Това каза лидерът на ПП "Български възход“ ген. Стефан Янев по време на посещението си в Бургас. Заедно с него бе и водачът на листата за членове на ЕП Даниела Везиева, както и кандидатите на партията за народни представители от 2 МИР Бургас.

"Повечето от политическите партии повтарят нашето говорене, когато бяхме в 48-ото Народно събрание и обяснявахме, че е време за диалог. От 10 години няма партия, която да има мнозинство в парламента, затова сме принудени да търсим диалог и да говорим с всички", обясни ген. Янев.

Той заяви, че "Български възход“ уверено ще прескочи 4-процентната бариера и ще е част от 50-ото Народно събрание.

По думите му структурите на партията в цялата страна водят позитивна кампания. "В този смисъл, тук се работи доста активно. Нашите кандидати могат да се справят с проблемите на Бургас и страната", убеден е Стефан Янев.

"Български възход“ е консервативна партия, партия на патриотизма, която защитава християнските ценности и традиции“, посочи Даниела Везиева.

Според нея българската политика и европейската са сходни. "Ако правилно работим за българската, ще работим правилно и за европейската“ убедена е тя.

Везиева изтъкна, че едни от първите неща, с които ще се захване, когато бъде избрана за евродепутат, са ревизията на Зелената сделка и достойната защита на българските национални интереси в Европарламента.

Водачът на листата за НС Стоян Грозев каза, че бъдещите бургаски народни представители ще защитават в парламента приоритетите на партията. "Ще отстояваме българските интереси и интересите на обикновения човек", заяви Грозев.

"Възпитаник съм на университет в Германия. 10 години съм живял там и помня как се чувствахме като втора ръка хора“, сподели вторият в бургаската листа и в листата за ЕП на "Български възход“ Явор Жеков и допълни: "Българинът трябва да има самочувствие, за да бъдем фактор".

ПП "Български възход“ е с №16 в бюлетините.