Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика в Община Пловдив Николай Бухалов откри традиционния турнир по шахмат, който се проведе в хотел "Интелкооп“. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив чрез изпратено до медиите прессъобщение.

Интересното обаче е, че до този момент Бухалов официално не е обявен, нито представен пред обществеността като заместник-кмет. Кога е станало назначението - към момента официална информация за това липсва. Двукратният олимпийски шампион става седмият заместник на Костадин Димитров. Очакват се нови назначения и още поне един-заместник кмет.

Ето какво още информират от Общината във връзка с гореспоменатото събитие:

Събитието, на което присъстваше и директорът на дирекция "Социална политика“ Веселина Ботева, е организирано от Съюза на слепите в България, по повод Международния ден на хората с увреждания 3-ти декември. В състезанието се включиха 52-ма участници от 13 отбора в страната.

Николай Бухалов поздрави състезателите от името на кмета на Пловдив Костадин Димитров и им пожела успехи.

"Радвам се, че този турнир Ви дава възможност за изява, вдъхновение и активен начин на живот. Целта ни е да подкрепяме спорта и да създаваме все по-благоприятни условия за развитието му. Успехът е важен, така че пожелавам най-добрите да победят“, заяви Николай Бухалов и благодари на организаторите за приноса им в популяризирането на шахмата.