"Приказливко в страната на думите" е поредното заглавие, което ще бъде представено на сцената на куклен театър "Весел" във Велико Търноов. От културната институция уточняват за "Фокус", че спектакълът е дело на талантливата актьорска трупа на Драматичен театър "Рачо Стоянов" – Габрово.

Автор на текста и режисьор на постановката е Валерия Минева, сценографията и куклите са дело на Славка Георгиева. Музиката е написана от Ян Руменин. Участват актьорите Силвия Боева/Надежда Петкова, Любен Попов, Гордан Коев и Валерия Минева (гост-актьор).

Спектакълът "Приказливко в страната на думите" среща зрителите с чудния свят на думите и обещанията, които даваме с тях. Приказливко, попада в чудния им свят и разбира колко голяма е тяхната сила. Той ще каже на децата, че трябва много да внимават, когато говорят и когато обещават. Защото понякога думите нараняват. А обещанията трябва да се изпълняват ...

"Приказливко" ще се играе от 11:00 часа на 8 април /събота/. Допълнителна информация можете да получите на телефон: 0878 790 549.