Крайно време е ПП-ДБ-СС е да разберат, че те спечелиха изборите, те искаха да управляват, имат най-голямата група, но по нищо не си личи да се държат като такава. Това заяви след края на днешното заседанието на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че днес отново не бе избран председател на СОС.

По думите му поведението на ПП-ДБ-СС днес е необяснимо. "Първо казаха, че ще гласуват по съвест, а после пуснаха 23 празни бюлетини. София не се управлява от най-голямата група с недействителни бюлетини, а с действителни гласове. Градът е заложник на политическата сделка, театърът се превръща във фарс", бе категоричен той.

"Сделката, която е обещана от Васил Терзиев на Борис Бонев, за да не се кандидатира той кандидат за кмет е или Бонев да бъде избран за председател на СОС или никой друг", каза Георгиев и допълни, че е време кметът да влезе в лидерската си форма и да поеме ръководството на този процес.

"Добре е вътре в групата на ПП-ДБ-СС да се разберат кой ще поеме въпроса с председателя на СОС. На този общински съвет му липсва мнозинство, а плаващите мнозинства няма да свършат работа", заяви от своя страна Антон Хекимян.

"ПП-ДБ-СС да се разберат леви ли са, десни ли са - с БСП ли са, с 'Възраждане" ли са или искат да работят с ГЕРБ. Предупредих ви за сглобката, която се готви и за театъра, който се готви, за да има алиби и да изгрее малката червена звезда на следващото заседание", разкри Георгиев.