Четирима учители и още толкова икономисти ще се борят за гласовете на добруджанци и за място в следващото Народно събрание като част от отбора на ГЕРБ в Добрич, съобщиха от офиса на партията в добруджанския град. В листата на партията за предстоящия вот на 2 октомври 2022 г. влизат още адвокат, инженер, експерт по политически комуникации и IT специалист. Седем от всички 12 кандидати за народни представители са нови спрямо изборите от октомври миналата година. В същото време шестима са от гражданската квота и от младежката организация на ГЕРБ. Всички имена бяха регистрирани официално днес в Районната избирателна комисия. Водач на листата отново е областният координатор на партията и ексминистър на труда и социалната политика Деница Сачева. На второ и трето място са бившите заместник-областни

управители и действащи преподаватели по информатика и по география Красимир Николов и Живко Желязков. Четвърта в листата е общинският съветник в Тервел Живка Ненова. По професия тя също е учител – по физическо възпитание и спорт.

Представителката на коалиционните партньори от СДС Дочка Димитрова е пета. На шестата позиция е общинският ръководител на ГЕРБ в Каварна Христо Христов, а седми е бившият директор на местната структура на Главната инспекция по труда Ангел Петков. Останалите желаещи да бъдат депутати са IT специалистът Мирослав Иванов от Балчик, общинският ръководител в Крушари Радослав Йорданов, областният координатор на МГЕРБ Живко Желязков, адвокатът Георги Георгиев и инженерът Гинка Георгиева. Последната е от гражданската квота на партията в Генерал Тошево.

"На тези избори отново ще се явим с балансирана листа. Имаме и млади перспективни хора, и доказани специалисти с опит, представители от всички градове в областта“, посочи Деница Сачева. Според нея образованието остава топ приоритет на ГЕРБ и учителите имат място в следващото Народно събрание. "Трябва да работим за по-висока избирателна активност, за да има достатъчно представително управление. В него трябва да участват компетентни, отговорни и можещи хора. В идните месеци ще са необходими бързи експертни решения за справяне с всички кризи, които ни завеща т.нар. "промяна“. Трябва дългосрочно да се осигурят доставките на газ, да продължи

механизмът за подпомагане на небитовите потребители на електрическа енергия, така както беше приет по наше предложение в актуализацията на държавния бюджет за 2022 г. Важно е да се преодолее политическата криза и да има стабилно управление, защото страната драстично изостава и се отдалечава от модерните темпове на развитие. През последната година бяха забавени изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост и всички оперативни програми и това беше тежък удар по общините, бизнеса и гражданите“, добави тя.

Всички кандидати за народни представители от ГЕРБ-Добрич са:



1. Деница Сачева – досегашен народен представител, бивш министър на труда и социалната

политика и заместник-министър на образованието и науката

2. Красимир Николов – Софтуерен специалист и учител по информатика

3. Живко Желязков – Преподавател по география

4. Живка Ненова – Учител по ФВС и общински съветник в Тервел

5. Дочка Димитрова – Начален учител

6. Христо Христов – Икономист

7. Ангел Петков – Главен експерт в ГИТ и магистър по информатика

8. Мирослав Иванов – IT специалист

9. Радослав Йорданов – Икономист и земеделски производител

10. Живко Желязков – Икономист

11. Георги Георгиев - Адвокат

12. Гинка Георгиева – Инженер на автоматизирани системи за управление