Държавата да отпусне целево 16.3 милиона лева, на колкото са оценени 29% акции в "Международен панаир Пловдив", предоставени безвъзмездно на община Варна. С тези пари акциите ще бъдат откупени и ще станат собственост на община Пловдив. Това е предложението на ПП ГЕРБ, прочетено от председателя на групата общински съветници Йордан Илиев, предаде репортер на "Фокус".

Йордан Василев от "Автентична лява БСП" обяви, че предложението е добро и групата ще го подкрепи.

Веселина Александрова от ДБ също заяви, че ще подкрепят такава декларация, но предлагат да се приеме и декларация обръщение до Бойко Борисов, за да се върнат акциите на държавата от Варна така, както са ги получили. 

Евелин Парасков от "Съюз за Пловдив" отбеляза, че днешната извънредна сесия се очертава да бъде сесия на декларациите и в тази връзка предложи в решението да се изрази категорично волята на Общинския съвет като акционер в "Пълдин туринвест" АД - че е против вдигането на капитала на дружеството. 

Георги Колев направи "бакалска сметка": Варна получи 45 милиона, за да плати "Дупката" и "Дупката" си е нейна. Получи и едни акции, които трябваше да й послужат да придобие "Дупката". Варна се е облагодетелствала. Тези 60 милиона са двугодишната капиталова програма на Пловдив. "Връщането на акциите не стана с решение на МС, стана с акт на политическа партия. Смятам, че искането на г-жа Александрова е правилно. Общественият интерес на Пловдив е акциите да бъдат върнати на държавата. Има решение на ОбС - Варна, което кметът дерогира. Това, което гледаме днес, е да начин да обогатим община Варна и да ощетим Пловдив" - заяви юристът.

Заседанието се прекратява за втори път за уеднаквяване на позициите на политическите сили.