Днес в 17.30 часа политическа партия ГЕРБ официално откри предизборната си кампания в Пловдив. Събитието се проведе пред Градската художествена галерия в Стария град. 

ГЕРБ влиза в кампанията за местните избори в града под тепетата с пълна листа общински съветници, шестима кандидати за районни кметове и кандидат за кмет на Пловдив Костадин Димитров – успешният кмет три мандата на най-младия пловдивски район "Тракия“.

"Три са основните точки в нашата кампания: грижа,визия и детайл. Грижата не е онова популистко говорене, а контактът с хората, защото не хората се нуждаят от нас, а ние имаме нужда да им даваме грижата. Няма европейски град, в който реката да е негатив. Трябва да знаем всяка стъпка за решаване на даден проблем. За никого не е тайна, че Общината е пред финансов колапс. Дългът е нараснал много и вече е около 290 лв на човек. Заявявам отговорно, че нашите приоритети са: Околовръстното, транспортната свързаност, спазване на правилата при новото строителство и чистотата, каза още г-н Димитров в изказването си."

Костадин Димитров не пропусна да благодари на Бойко Борисов за номинацията и гласуваното доверие към него.

На вота на 29-ти октомври ГЕРБ е с номер 7 в бюлетината.