За първи път на национални избори ГЕРБ имат шанс да получат 4 мандата в Пловдивска област. Разпределението обаче все още не е ясно, тъй като резултатите от обработката на протоколите в 17 РИК не са готови на 100 процента, предава "Фокус".

Коалиция ГЕРБ-СДС със сигурност ще има три мандата. Четвъртият е под въпрос, но за първи път имат реален шанс да го получат, коментира за медията ни председателят на 17 РИК Янко Радунчев.

Според предварителните изчисления, ДПС и БСП ще имат по един народен представител в бъдещия парламент. Прогнозата на Радунчев е "Възраждане" да получат 3 мандата, а ПП-ДБ - два.

Очертава се ИТН да не изпрати нито един депутат в 50-то Народно събрание. След излизането на окончателните резултати обаче е възможно все пак партията на Слави Трифонов да получи един мандат, за сметка на "Възраждане". 

Новата формация "Величие", според Янко Радунчев, няма шанс за представителство, тъй като социологията вече е започнала да отчита, че са в статистическата грешка.

Реалното разпределение на квотите в новия парламент ще стане ясно след повторното преброяване. Факт към момента е, че големият губещ е коалицията ПП-ДБ, която има 250 000 избиратели по-малко.

Окончателните резултатите от 17 РИК са оповестени малко преди 17 ч.