ГЕРБ - СДС в област Кюстендил регистрира днес листата си с кандидати за народни представители за предстоящия извънреден вот на 2 октомври, съобщиха от партията.Областният координатор на ГЕРБ Даниел Данчев, водачът Христо Терзийски, част от кандидатите - Даниел Александров, Михаела Крумова, Десислава Александрова и Мишел Виячева, както и общинският съветник Петя Христова присъстваха на регистрирането на листата в РИК - Кюстендил.

Водач на листата отново е бившият министър на вътрешните работи и народен представител Христо Терзийски.

Втори е професионалният състезател по борба и член на Младежи ГЕРБ Даниел Александров от Дупница. Трета в листата е юристът и народен представител в 45-ото НС Михаела Крумова от Кюстендил. На четвърто място е педагогът и народен представител в 44-ото НС Радослава Чеканска от Дупница. Под номер пет в листата е Десислава Александрова от Бобов дол, която също е педагог по професия и член на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ. Шеста е младият фармацевт от Сапарева баня Мишел Виячева. Под номер седем е стоматологът и общински съветник Елка Лукарска-Ангелова от Кочериново. Осмо място в листата отново е за млад човек - това е Миглена Георгиева от Бобошево.

“Това е екипът, който успя да спечели три последователни парламентарни избора - подсилен с няколко нови качествени попълнения.

Отново залагаме изцяло на кандидати от региона, които винаги са били свързани с Кюстендилска област, отлично познават проблемите ѝ и могат да предложат най-успешните решения. Те са доказани професионалисти със задълбочена експертиза. Стремили сме се да съчетаем силата на опита с енергията на младостта", коментира Христо Терзийски.

Водачът на листата допълни още: “Мотивирани сме да получим доверието на нашите съграждани, за да постигнем нова категорична и убедителна изборна победа. България няма нужда от повече експерименти - време е отново да бъде стабилна и просперираща европейска държава!"