Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за народни представители в предстоящите парламентарни избори на 2 април. Документите в РИК, бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ Николай Мелемов и водача на листата д-р Красимир Събев и кандидатите за народни представители Красимир Даскалов, Иван Кънев, Радослав Филизов и Иван Стоев. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.

"Регистрирахме балансирана листа. Хората в нея са местни, познати от предишни избори, с богат административен и управленски капацитет, с опит в сферата, която представляват. Имаме и нови млади представители, с енергия и идеи. Листата ни е съставена от личности, за които е важно всяко населено място, всеки човек и всеки проблем. “Нашият отбор е амбициран за поредна изборна победа на коалицията ГЕРБ- СДС в Смолянска област“, посочи Мелемов.

По думите на д-р Събев първото, което трябва да се направи след изборите, е правителство.

"Без да стабилизираме политическата система, не бихме могли да се справим с другите предизвикателства. Всички виждаме как кризите една след друга се стоварват върху главите на хората. В законодателен план спешно трябва да извършим нужната съдебна реформа, за която трябва да постигнем пълен консенсус. В противен случай рискуваме да допуснем фатални грешки, които ще рефлектират със страдания за обществото ни. Трябва да приемем закони, които да спрат икономическата криза, за да помогнем на съгражданите си. На първо време да се погрижим за хората, които са под прага на бедност. Всички усилия трябва да насочим към спиране на политическата и икономическата криза“, обобщи водачът на листата.

Той подчерта, че залагат на позитивна предизборна кампания, в която ще представят достойнствата на ГЕРБ-СДС пред конкурентите й и доказателства, че кандидатите на коалицията са най-способни да изправят страната на крака.

"Няма да премълчим обаче и горчивия опит от неуспешните експерименти в последните две години на хора, случайно попаднали в управлението на страната, защото всички болезнено осъзнахме "Промяната“ до каква промяна доведе. Как след краткосрочния им престой начело на държавата ни завещаха само кризи – в икономиката и енергетиката, в социалната и политическата система“, посочи д-р Събев.

Той подчерта, че за него е привилегия да е водач на листа, съставена от "знания, младост и опит“. Убеден е, че с експертния потенциал и личностните качества на всеки в нея ще стигнат до максимален брой хора.

"Ще заявим ясно какви са намеренията ни. Кампанията ни ще е основана само на факти и ангажименти, които сме способни да изпълним. Народът ни вече е уморен от политическа нестабилност. Затова призовавам за максимална активност на тези избори, за да победят най-добрите и да поведат страната напред“, изтъкна д-р Красимир Събев