Преди минути в Стара Загора коалиция "ГЕРБ-СДС“ даде официален старт на предизборната кампания за парламентарни избори и избори за Европейски парламент, предаде репортер на "Фокус“. Събитието се провежда в Общинската спортна зала, а на него присъстват председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, водачите на листите на коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори, кандидати за народни представители и кандидати за Европейски парламент. На вота на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с номер 22 в бюлетината.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, като домакин, откри събитието, след което покани всички водачи на листите на ГЕРБ-СДС. "Отиваме на избори, защото ние счупихме сглобката от "завист“. Сигурно се питате "Защо?“. Ще ви кажа защо - не успяхме да преодолеем "огромните чутовни успехи на промяната“, иронично коментира Тодоров.

"На 9 юни трябва да излезем и не просто да извоюваме победа, а да извоюваме голяма победа, за да можем да спрем безвремието, цялата тази шуробаджанащина, която цари в управлението от известно време и да спрем експериментите, защото България не заслужава това. България заслужава прав и ясен път напред с номер 22 на изборите. Искам да използвам възможността да благодаря на г-н Борисов и на колегите от ГЕРБ за решението да запазим работните места от регион Стара Загора и аз смятам, че неслучайно сме тук, в Стара Загора, защото това беше ключово решение за страната – да се отпуснат по 250 млн. лева всяка година на "Мини Марица Изток“ за рекултивация и по този начин хората, които работят там да могат да запазят работните си места, да се отложи либерализацията на пазара на електроенергия. Благодаря искрено, защото така се правят отговорни решения, така се прави отговорна политика - когато се работи в полза на хората, а не сляпо да следваме инструкции, които ни се дават отгоре“, категоричен е Живко Тодоров.

Томислав Дончев, който е водач на листата в Габровски регион, бе категоричен, че първия приоритет на управляващите трябва да е образованието. "Това е най-важната инвестиция, защото е инвестиция в хората, в нашите деца. Ние искаме нашите деца не да зубрят, а да получават умения, които да прилагат. Искаме нашите университети да погдотвят енергетици, химици, физици - това, от което има нужда нашата икономика", каза Дончев и допълни, че в България трябва да има поне 15 индустриални зони и една от тях задължително да бъде в Стара Загора.

Водачът на лиситата в Благоевдградски регион Росен Желязков честити празника на Европа - 9 май и подчерта, че България от 17 години е горд член на ЕС. "Приносът на България в ЕС и успехите, които бележим, се дължат на участието на нашите представители в Европейския парламент и в групата на ЕНП. Листата, която ще предложим на българската общественост в този тест, наречен избори, показва приемственост, устойчивост, мъдрост и успехът на нашите представители до момента, които със своето експертно участие в ЕП извоюваха гордото име на България да се чува - Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емо Радев, Ева Майдел, Асим Адемов и нашите партньори от СДС и "Гергьовден", каза Желязков.

Ето ги и водачите на листите за народни представители на ГЕРБ-СДС в цялата страна:

1 МИР Благоевград – Росен Желязков

2 МИР Бургас – Жечо Станков

3 МИР Варна – Даниел Митов

4 МИР Велико Търново – Костадин Ангелов

5 МИР Видин – Росица Кирова

6 МИР Враца – Красен Кръстев

7 МИР Габрово – Томислав Дончев

8 МИР Добрич – Деница Сачева

9 МИР Кърджали – Цвета Караянчева

10 МИР Кюстендил – Христо Терзийски

11 МИР Ловеч – Николай Нанков

12 МИР Монтана – Румен Христов

13 МИР Пазарджик – Екатерина Захариева

14 МИР Перник – Георг Георгиев

15 МИР Плевен – Пламен Петров

16 МИР Пловдив град – Бойко Борисов

17 МИР Пловдив област – Цвета Караянчева

18 МИР Разград – Делян Добрев

19 МИР Русе – Бедрос Пехливанян

20 МИР Силистра – Тома Биков

21 МИР Сливен – Десислава Танева

22 МИР Смолян – Красимир Събев

23 МИР София – Георги Георгиев

24 МИР София – Рая Назарян

25 МИР София – Бойко Борисов

26 МИР София област – Младен Маринов

27 МИР Стара Загора – Красимир Вълчев

28 МИР Търговище – Теменужка Петкова

29 МИР Хасково – Делян Добрев

30 МИР Шумен – Любомир Христов

31 МИР Ямбол – Димитър Иванов

На живо може да гледате откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Стара Загора ТУК.