Умният се учи от грешките, а глупавият продължава да си удря главата в стената. Затова на 2-ри октомври трябва да избираме мъдро. Водачът на листата Христо Терзийски е достоен представител от нашата област. Не парашутист от някъде изпратен, а човек от областта ни. Другите ни кандидати също - читави хора, работещи, с образование, от почти всяка община имаме представител. С тези думи се обърна към жителите на село Крайници кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, представяйки кандидатите от листата на ГЕРБ – СДС, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Кюстендил.

По време на срещата с водача Христо Терзийски и кандидатите Радослава Чеканска, Десислава Александрова и Мишел Виячева, жителите на Крайници споделиха за ежедневните проблеми, пред които са изправени – притесненията от високите цени на електроенергията и дървата на прага на зимата, липсата на работа за младите хора, които все по-често тръгват към чужбина.

Ако бяха останали още 20 дни, половината дупнишки села щяха да останат без дърва, бяха част от коментарите на присъстващите. Те изразиха мнение, че при предишните управляващи приоритет е било кадруването във всеки един сектор, дори и в Горското.

“Година и половина общините не видяха никаква помощ, нито лев. А на централната власт това й е работата - да подкрепя и общините, респективно българските граждани. Време е нещата да си дойдат на мястото", категоричен бе водачът Христо Терзийски.

При разговор с местни земеделци и животновъди от региона Терзийски сподели: “Ще бъде осигурено ефективно и модерно напояване, като за целта ще се ремонтират напоителни канали, водохващания, язовири и обекти за отводняване."Планува се да бъде създаден Национален взаимоспомагателен фонд за покриване на щетите от неблагоприятните климатични събития и за застраховане на рисковете от настъпването им. При шоково увеличение на цените на електроенергията и газта, земеделските стопани ще бъдат компенсирани, предвиждат от ГЕРБ - СДС.

Едно населено място е истински живо, ако и огнищата на духа в него са живи. Имате пълно право да се гордеете с местното училище и читалище. Това сподели по време на разговора с жителите на Крайници Радослава Чеканска.

“Читалището ви е едно от най-активните в общината, с богат културен календар и много успешни изяви на самодейците, а инициативата за лятна занималня за учениците е за пример! Училището в Крайници не само има перфектен екип от педагози, които са осигурили на децата модерен и качествен учебен процес, но и богата извънкласна дейност. Училищните тържества, на които съм присъствала в Крайници, винаги са били особено вълнуващи и е личало, че са организирани с огромно желание и отдаденост. Затова призовавам местните хора да не спират с усилията да задържат децата тук, за да запазят своите храмове на знанието и културата, и живия дух на селото", каза Чеканска.

“За да успеем заедно да направим живота в селата по-спокоен и уреден, решението е едно: с бюлетина 24 на 2 октомври!", призова четвъртата в листата на ГЕРБ - СДС.
news pic 2
© ПП ГЕРБ Кюстендил

“Гледахме 8 месеца упражнения от страна на управляващите. Ако нещата не бяха на този лош хал и това щяхме да им простим - че се упражняват, учейки се как да управляват държавата ни", коментира Десислава Александрова - млада майка и учител по професия от Бобов дол. “За да има стабилност и хората да живея по-добре, първо трябва да преодолеем политическата криза и диалогът между партиите да се възстанови. Трябва да се говори конкретно по теми, тези, каузи и идеи. Трябва разум, отговорност и диалогичност. Ние сме показали, че умеем това", категорична бе петата в листата Александрова.

Фармацевтът Мишел Виячева от Сапарева баня обясни: “Програмата ни е от 140 страници, но не изсмукани от пръстите, а истински мерки за преодоляване на кризите в България. Представихме я официално миналата седмица и всеки от вас може да я прочете.

Отворени сме и за вашите идеи и предложения. Направен е един конкретен план за излизане от кризите - няма да потече всичко по мед и масло веднага, но нещата могат да се нормализират и да влязат в някакви релси." Шестата в листата, Виячева бе категорична, че работеща икономика ще има само при стабилно правителство. Тогава и БВП ще се повиша, а с него и доходите на работещите и пенсиите на възрастните.

Местният свещеник отец Радослав сподели: “Ние лично сме много доволни от правителството на ГЕРБ. При никое друго правителство не е толкова направено за храмовете и манастирите в цялата страна, колкото при ГЕРБ. Община Дупница винаги също е откликвала и помагала тук."