Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет ще предприеме действията, които са ни позволени по закон и наредба. Още днес внасяме доклад, с който искаме изключването на Благовест Георгиев от Постоянната комисията по транспорт и пътна безопасност към СОС, а на негово място да бъде избран нов член. Това написа общинският съветник от ГЕРБ-СДС - Антон Хекимян в своя личен профил в социалната мрежа Facebook по повод скандала с Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на Продължаваме промяната, който преди време си позволи да шофира след употреба на алкохол.

И като довод добави: "Като група смятаме, че поведението на общинския съветник от ППДБСС е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност".

От групата призовават и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада.

"Оглушително мълчание от страна на общинските съветници на "промяната" и "спасителите" на София по темата с избягалия Благовест Георгиев, който отказа да даде проба за алкохол и наркотици след причинена от него катастрофа. Освен медийни акции, призиви за оставки и клетви за морал и ценности – трябва да има и действия, колеги управляващи. Иначе сме в ситуацията "Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря…", написа още Хекимян.

Според него темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото и да пиеш алкохол, и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение.

"До този момент от името на Благовест Георгиев не сме чули дори извинение към обществото. Ясно е, че групата на ППДБСС е разколебана и е приела за по-лесно да  потули случая, което е равносилно на защита на извършителя", казва още общинският съветник Антон Хекимян.