Футболни фенове блокираха възлов булевард в Пловдив в събота вечер. За това съобщи в редакцията на Агенция "Фокус" наш читател.

"Искам да подам един сигнал, който не знам как да оприлича. В събота вечерта бул. "Цар Борис Трети Обединител", в района на Панаира, беше блокиран от фенове на един от пловдивските отбори. Та въпросът ми е: Къде беше полицията? Имат ли разрешение? Какво мисли кмета на район "Северен" и издавал ли е той разрешение?“

С Агенция "Фокус"  се свърза първо с районния кмет Стоян Алексиев, който определи проявата на феновете като нарушение на обществения ред. "Разрешенията, обаче се издават от Общински инспекторат в Пловдив", каза Алексиев.

От Инспектората ни заявиха, че подобно разрешение не е било издавано за събота вечер и при всички случаи организаторите на проявата ще бъдат санкционирани.

От полицията, обаче заявиха, че няма нарушаване на обществения ред. И поясниха, че в ресторант "Малката Марица" същата вечер е имало събиране на феновете в памет на загинал член на клуба им - Тоско Бозаджийски. В района е имало екип на Трето РУ и са следили да няма нарушаване на обществения ред.