Кметът на Ловеч Корнелия Маринова прие на 11 май 2023 г. привечер френската делегация и обсъдиха сътрудничеството занапред. От побратимения град Лавал (Франция) пристигнаха общинския съветник г-жа Надеж Давуст, придружена от Патрик Мусе – председател на Асоциация "Доверие – България". В срещата взеха участие и заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, съобщиха от Общината.

Обект на разговора бе споразумението между Ловеч и Лавал, които се побратимяват на 11.12.2010 г. Настоящите кметове изявяват своето желание да си сътрудничат и да си партнират. Изгледано бе и специално видео обращение на Флориан Берко, кмет на град Лавал, който говори за съвременните тенденции при изграждането на Обединена Европа и за необходимостта да се насърчи международния диалог и взаимното разбирателство.

По време на срещата бяха разменени протоколни подаръци.

Припомняме, че две чуждестранни делегации пристигнаха в Ловеч за празника на града 11 май. Другата е седемчленна делегация от община Кепез, Чанаккале (Турция).

Посланик Здравко Бегович, извънреден и пълномощен посланик на Босна и Херцеговина в Република България, също бе гост на Ловеч за празника.