Фотоизложба на тема "Хубава земя – хубави хора" на разградския фотограф Минка Христова бе открита в Областна администрация Разград по случай Денят на Съединението 6 септември, съобщиха от Областната администрация - Разград.

"За мен е чест и удоволствие тези прекрасни фотоси, запечатали красотата на България и Лудогорието, да бъдат представени тук. Хубавата земя ражда хубави хора и точно това е видяла през фотообектива си Минка Христова", заяви при откриването областният управител Драгомир Златев. Според него нашият народ има всички основания да се гордее, както с историческото си минало, така и с неповторимата красота на родната природа.

"Моята любов към фотографията е от ученическите ми години. По образование съм математик, а по професия – счетоводител. Цифрите носят точна информация и може би по своему са красиви, но човек таи в себе си и копнеж за друг тип красота и аз я откривам през обектива. С фотосите си успявам да я съхраня и да споделя преживяното с други хора", каза Минка Христова.

"Хубава земя – хубави хора" е нейната трета самостоятелна изложба. Фотографиите обхващат период от последните осем години. На тях са запечатани предимно пейзажи от региона, но и красиви места от други краища на България. Обективът е уловил и образите на нашенци в тяхното пъстро и разнолико ежедневие.

Експозицията може да бъде видяна от посетителите в Областна администрация до края на октомври, след което ще бъде показана и на други места в града и региона, като това ще бъде уточнено допълнително.