Фондът "Добро за Свищов“, учреден от кмета Генчо Генчев, направи свето първо дарение, предаде кореспондент на "Фокус“. Организацията предостави 1000 лева на отбора по тенис на маса на СУ "Николай Катранов“. Средствата ще бъдат използвани за участие на свищовските тенисисти в Световните ученически игри, които ще се проведат от 23 до 31 октомври 2024 година в Бахрейн, Манама.

Фондът се поддържа от ежемесечни финансови вложения, които лично кметът, председателят на ОбС – Свищов, заместник-кметовете, общинските съветници от ПП ГЕРБ, управителят на общинската болница и директорите на останалите общински предприятия отделят от трудовите си възнаграждения. Средствата от фонда е предвидено да се изразходват изцяло и само за родолюбиви начинания в обществена полза, какъвто е и примерът с талантливите тенисисти на СУ "Николай Катранов“.

"Това е огромна чест и възможност за нас да представим нашето училище, град Свищов и България в спорта на най-високо ниво! Ще се състезаваме с най-добрите ученици по тенис на маса в света и ще се борим за призовите места и медалите!“, споделят отличените спортисти на свищовското училище. Пожелаваме им успех!“, казват от Община Свищов.