Надписът "1300", който изгоря в пожара над град Бяла, ще бъде възстановен, съобщиха от фондация "Гората.бг".

"Красивите борове и другите дървета, които оформяха надписа, засадени през 1981 г., изгоряха!", написаха от фондацията във Facebook. "Ние от Гората.бг изразяваме желание да финансираме възстановяването на този символ, на същото или близко място, като ще направим необходимото да стане и по-красиво от преди!"

Фондацията е готова да осигури средства, доброволен и професионален труд, както и последваща грижа за възстановяването на надписа.

"Не може да се засажда незабавно след пожар, не е правилно, понякога е нужно да се изчака 1-2 години, но колкото и време да е нужно, ние сме готови да възстановим тази гора!", заявиха от фондацията. "И ще я възстановим, за да отправим послание, че въпреки трудностите, България ще пребъде!"

Публикацията на фондацията предизвика вълна от положителни реакции от граждани, които изразиха подкрепа за инициативата, предаде Dunavmost.com.

"Гражданите на град Бяла са готови да помогнат! Респект", написа един от потребителите.

"Чест и почитания за благородната инициатива. Участвам!", сподели г-жа Кръстева.

"Единственото нещо, което бих желал е, целия български народ да бъдем като вас! Действия - и то какви! Бъдете живи и здрави, Вие сте нашата мотивация!", пише друг очарован от инциативата гражданин.