Грейнаха светлинките на коледното дърво в центъра на Добрич и озариха множество детски лица и техните усмивки. Фойерверки допълниха празничната атмосфера, предаде репортер на Агенция "Фокус". Дългоочакваният за малчуганите ден настъпи с тържество на площад "Свобода" и много добро настроение. На откритата сцена джуджетата Мърморко, Сръчко и Джуджана разказаха на най-малките приказка в съвременен стил. Малко по-късно на сцената се качи и дядо Коледа, който пожела здраве на всички и надежда в сърцата и домовете на добруджанци.

Живото коледно дръвче се извисява до коледния базар, който също заработи от днес. Множество лампички, гирлянди и елхови играчки изпълват с блясък мястото. Ухае на греяно вино и други вкусотии. Красиви коледни сувенири и украшения изкушават в коледните къщички. Децата и техните придружители - родители, баби, дядовци, каки и батковци, бяха приветствани от кмета Йордан Йорданов, който всяка година лично оповестява началото на празничните дни в news pic 2
©
града.

Деца и по-големи ученици от различни учебни заведения в Добрич - от детски ясли до професионални гимназии, изработиха оригинална коледна украса, тя вече е част от пространството около коледния базар на площад "Свобода" и радва минувачите с интересни хрумвания. 

На финала на празника мнозина си направиха снимки със светещи фигурки за спомен, а абсолютно всички деца на тържеството получиха от дядо Коледа подаръци - книжки и се снимаха с него. 

Жулиета НИКОЛОВА