На 7 октомври 2022 г., се състоя военен ритуал за тържественото отбелязване на 70 години от създаването на първообраза на настоящата Брегова опорна система за комуникационна и информационна поддръжка на Военноморските сили.

Строят на формированието беше приет от заместник-началникът на Щаба на Военноморските сили по операциите капитан I ранг Ваньо Мусински. Гости на тържеството бяха офицери от Щаба на ВМС, командири и началници на военни формирования и структури от гарнизона.

На плаца, редом с офицерите, старшините и матросите, които понастоящем служат във военното формирование, присъстваха и много ветерани, бивши командири на полка, офицери, които през годините са служили във формированията, осигуряващи информационните канали за командването на ВМС, мичмани и старшини - началници на радиостанции, апаратни и друга комуникационна техника, свързочни специалисти по различни направления.

По случай празника на свързочни войски и по повод годишнината на Свързочния полк на флота, награди от началника на отбраната получиха командирът на формированието капитан І ранг Олег Георгиев и още двама военнослужещи. Със заповед на командира на ВМС с предметни награди и грамоти бяха отличени офицери, старшини и матроси, проявили висок професионализъм и отговорност при изпълнение на функционалните си задължения. Командирът на формированието награди военнослужещи и ветерани по случай годишнината и празника.

След което блоковете преминаха в тържествен марш начело с бойното знаме, за гостите на тържеството беше осигурена възможността да разгледат музейната сбирка и свързочни машини, развърнати в района на формированието.

В киносалона на формированието беше представена презентация, проследяваща историята на свързочното дело във ВМС и достиженията на флотските свързочници през годините.