Водач с алкохол над 2,00 промила, връчени ел. фишове на стойност 2700 лева и иззета музикална уредба при операция на полицията в Твърдица. Акцията е проведена през почивните дни съвместно с екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас и е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, опазване на обществения ред и пътна безопасност. Проверките са извършени през нощта от 22,00 до 06,00 часа от 12 до 14 април. Проверени са 72 превозни средства, 106 лица, заведения и други обекти. Констатирани са 18 нарушения, за които са съставени актове и фишове. Връчени са 12 ел. фишове на стойност над 2700 лева.

По време на операцията в град Шивачево е хванат водач на лек автомобил на 49 години, който управлява с концентрация на алкохол 2,21 промила, установено с техническо средство. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

При проверка на лек автомобил "Опел“, управляван от мъж на 30 години от град Нова Загора, са намерени опаковки, съдържащи съмнително вещество, което е иззето и изпратено за експертиза. Водачът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

При обход в град Шивачево по време на операцията съвместно с жандармерията е иззета една музикална уредба, за нарушаване на нощната тишина и неизпълнение на полицейска разпореждане.

Фишове на стойност 27 000 лева са връчени по време на специализирана операция в Сливенско. Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен и е проведена от 8 до 12 април за връчване на фишове и наказателни постановления по домовете.

Връчени са 315 наказателни постановления за нарушения но Закона за движение по пътищата.

За нарушаване на скоростните режими са връчени 365 електронни фиша на стойност 27 000 лева.