close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Всички
Благоевград
Бургас
Варна
Велико Търново
Видин
Враца
Габрово
Добрич
Кърджали
Кюстендил
Ловеч
Монтана
Пазарджик
Перник
Плевен
Пловдив
Разград
Русе
Силистра
Сливен
Смолян
София
Стара Загора
Търговище
Хасково
Шумен
Ямбол
Финансова подкрепа за селскостопански преработватели в общините Балчик и Генерал Тошево
14:23 / 09.02.2023
449
©
Местната инициативна група "Балчик-Генерал Тошево“ стартира втори прием на проектни предложения по Мярка 4.2. "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти" от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ "МИГ Балчик-Генерал Тошево“. Това съобщиха от Областния информационен център - Добрич. Бюджетът на мярката, след първи прием, е 184 533,62 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Процедурата е насочена към подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост в двете добруджански общини. Допустими са инвестиции в производствени сектори, свързани с преработката/маркетинга на следните селскостопански продукти, като мляко и млечни продукти, месо и месни продукти; плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти; зърнени, мелничарски и нишестени продукти; растителни и животински масла и мазнини; технически и медицински култури, включително маслодайна роза, билки и памук; готови храни за селскостопански животни (фуражи); гроздова мъст, вино и оцет.

Проектни предложения могат да подават регистрирани земеделски стопани, еднолични търговци, юридически лица и признати групи или организации на производители или такива, одобрени за финансова помощ по мярка 9 "Учредяване на групи и организации на производители" от ПРСР 2014-2020 г. Кандидатите трябва да са с постоянен адрес (за физическите лица) или седалище и адрес на управление (за ЕТ и юридическите лица) на територията на общините Балчик и Генерал Тошево.

Размерът на безвъзмездното финансиране от 11 734,80 лв до 195 580 лв. за едно проектно предложение. Общите допустими разходи за конкретен проект трябва да са в границите от 29 337 лв. до 391 160 лв. Безвъзмездната финансова помощ за микро, малки и средни предприятия е до 50% от общите допустими разходи и до 40% за големите предприятия. Допустими са инвестиции за изграждане, придобиване и модернизиране на сгради и други недвижими активи, закупуване (вкл. чрез финансов лизинг) и/или инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване, закупуване на земя, сгради и други недвижими имоти, изграждане/модернизиране, включително оборудване на лаборатории и други дейности.

Допустимо е закупуването на специализирани транспортни средства включително хладилни такива, за превоз на суровините или готовата продукция и изграждане или модернизиране и оборудване на лаборатории. Производителите ще могат да съфинансират разходите за предпроектни проучвания, такси, хонорари за архитекти, инженери и консултанти, консултации за икономическа устойчивост на проекти, извършени както в процеса на подготовка на проекта преди подаване на заявлението за подпомагане, така и по време на неговото изпълнение.

Проектните предложения се подават по електронен път до 02.03.2023 г., 17:30 ч., с Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg. Условията за кандидатстване и изпълнение са публикувани на https://bit.ly/3YzD1O3, като кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения на e-mail: migbgt@abv.bg като ясно се посочва номера на поканата за набиране на предложения и/или  https://eumis2020.government.bg (в секция "Разяснения по процедурата).
Следете всички новини на агенция "Фокус" и чрез:
facebook
Google Новини
Всичко важно от ефира на радио "Фокус" слушайте и в нашите подкасти в:
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Зареждане! Моля, изчакайте ...

ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Швеция и Финландия в НАТО
Войната в Украйна
Арести в стриптийз бар в Пловдив!
Парламентарни избори 2023 г.
Социално недоволство във Франция
назад 1 2 3 4 5 напред
Анкета
"За" или "против" запазването на паметниците на Съветската армия в България?
За
Против
Не мога да преценя

Част от
НОВИНИ
ЗА НАС

За контакти:

тел.: 0882 801 050

focus@focus-news.net

За реклама:

Тарифи (виж) Избори 2023

тел.: 0882 801 001

sales@focus-news.net
©2000 - 2022 Медия груп 24 ООД. focus-news.net - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от focus-news.net, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в focus-news.net е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.