Българският документален филм "Една провинциална болница“ ще бъде прожектиран на Световния ден на здравето в Кюстендил, съобщиха от Общински драматичен театър. Документалната лента е заснета в болницата в Кюстендил през 2020 – 221 година. Филмът ще може да бъде гледан от зрителите от 20-50 часа в "Кино в театъра“.

Кюстендил, местната болница. В сплотената общност пациентите се срещат с бивши съученици в една и съща болнична стая. По коридорите често се чуват закачки. Много пациенти живеят в постоянен страх, че ще се влошат и ще бъдат изпратени "горе“.

"Горе“ е отделението за интензивно лечение. Начело на непрекъснатия поток от спешни случаи е д-р Попов. Висок и добродушен, за едни той има остроумна реплика, а за други – цитат от Кант. Шегите му невинаги се получават, но в тихия ужас на болницата той излъчва изобилие от човешка топлота. Неочаквано из болничните коридори отекват светлина и смях.

"На 7 април, Световен ден на здравето, филмът ще бъде по кината в цялата страна! С тези прожекции искаме да изразим нашата благодарност към всички тези, които се грижат за нашето здраве и живот“, споделят от екипа, заснел документалния филм.