Уникален концерт под небето, изпълниха пред варненци учениците на НУИ "Добри Христов" снощи. Възпитаниците на Музикалното училище изнесоха истински спектакъл от филмова музика пред стотици хора. Концертът започна точно в 19 часа на входа на Морската градина и продължи час и половина, а публиката дълго аплодира младите таланти.

Карибски пирати, Цар Лъв, Гладиатор, Чикаго, Осъдени души бяха само част от филмите, които ни припомниха Младежкият симфоничен оркестър под ръководството на Страцимир Павлов. Концертът донесе силни емоции за много от децата. За учениците от 12 клас това е последна сцена като ученици на Музикално училище, на есен техният музикален път ще ги отведе в Консерваторията в София, където ще продължат своето обучение. 

"Изключително съм горд с децата", каза мастро Павлов за Varna24.bg. Концертът бе уважен и от кмета на Варна, Благомир Коцев.

Концертът бе подарък за варненци по случай 90-годишния юбилей на Радио Варна. Събитието бе открито от Наталия Чешмеджиева, директор на медията и кметът на града, Благомир Коцев.