Специален филм, създаден за 20-ото юбилейно издание на международния музикален конкурс за млади изпълнители "Сребърна Янтра“ представят във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От сдружение "Сребърна Янтра-2003“, което е основен организатор на състезанието, уточняват, че лентата е 12-а по ред.

80-минутният видеоразказ за надпреварата, която се проведе от 22 до 25 септември, ни среща с Президента  на WAPA (World Association of Performing Arts) Арман Гукасян (Армения) – специален гост за юбилея; с носителя на Гран при`2019 и също специален гост на конкурса – Марта Верекия (Италия) – малко преди "Сребърна Янтра“ спечелила първа награда на световния конкурс "Славянски базар“; с международното жури с почетен председател Силвия Кацарова, а сега ръководено за втори път от проф. Сребра Михалева; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата състезателна категория "FAMILY GROUP"; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 6 държави – Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Армения и България – истинско постижение след близо три години пълна изолация поради световната  "Ковид" пандемия!

Камерата е запечатала още любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на Велико Търново; ярки картини от 3D Mapping  шоуто по случай Деня на независимостта; интересния  мастер клас  на обичания вокален педагог Маестро Роко Палацо от Италия; конкурса за детска рисунка  "Нарисувай песента"; разговор с певицата и моден дизайнер от Румъния Лиляна Корнила – Ликор – член на журито; с наши таланти участвали в Детската Евровизия  в Париж; гала концерта и победителката Марица Тиликян (Армения); от Вечерта на приятелството "VIVA LA MUSICA"; шоуто "Звук и светлина“; разходките до Царевец и стария град. 

Представянето на филма започва  в 17:30 часа на 23 януари /понеделник/ и ще е в Регионалната библиотека във Велико Търново.