Празничното събитие се проведе в Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов". На него присъстваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) Веселка Асенова, Таня Иванова - старши експерт по предучилищно образование в РУО-Видин, представители на детски градини, родители. Това съобщиха от Община Видин.

 

Заместник-кметът Борисова се обърна към присъстващите с думите: "Позволете ми да Ви благодаря за всеотдайната грижа, която полагате в обучението и възпитанието на нашите деца. Никога не губете този ентусиазъм. Подкрепяйте децата с много любов, каквато виждаме и днес. Община Видин ще бъде до Вас във всяко начинание. На Вас, деца, пожелавам слънчеви дни, весели и щастливи игри във филиал "Щастливо детство". По случай годишнината Община Видин поднесе подарък на учебното заведение - люлка, която ще бъде монтирана в двора на детската градина, обяви Борислава Борисова.

 

Приветствие към малчуганите и техните родители поднесе и директорът на детското заведение Светлана Петкова: "През всичките тези години "Щастливо детство" бе дом на стотици деца, директори и учители, които неуморно се трудеха да изградят този дом. Минаха през много трудности и успехи. В крайна сметка успяха да създадат дом на радостта за щастливи деца" – каза Светлана Петкова и благодари на Общината за оказваната подкрепа. ДГ "Зорница" с филиал "Щастливо детство" е единствената детска градина в област Видин, която разполага с цялостен екип за работа с деца със специални образователни потребности.

 

Концертната програма включваше изпълнения на малчугани от всички групи на детското заведение, гости от други учебни заведения и танцьори от клуб по спортни танци "Елит-Тим".