Едно от най-активните филателни дружества във Варна – Шуменското, е причина на 21 юни 2024 г. от 11.00 ч. в сградата на Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", гр. Шумен, бул. "Славянски“ № 19 да бъде открита юбилейна филателна изложба "ШУМЕН 2024“. На официалното откриване ще присъстват Димитрина Неделчева – и. д. ръководител на Областна пощенска станция, Шумен, проф. Христо Христов – кмет на гр. Шумен, проф. Добромир Добрев – областен управител на област Шумен и представители на Съюза на българските филателисти.

Изложбата, която ще продължи до 23 юни 2024 г., е посветена на 85-тата годишнина от създаването на едно от най-активните дружества в страната - Шуменското филателно дружество. Организатори са "Български пощи", Община Шумен и СБФ.

В рамките на проявата ще бъде проведен детски конкурс за рисунки на проект на пощенска марка и ще се валидират две пощенски марки:"Римски императори, свързани с българските земи“ – серия от две пощенски марки в 11.30 ч. и "Български природни феномени" - серия от две пощенски марки в 14.00 ч.

На щанд на Специализираното поделение на "Български пощи“ – "Българска филателия и нумизматика“ ще се продават филателни продукти и консумативи.