Фестивалът за улични изкуства 6Fest става част от празника на Ямбол. В продължение на два дни – на 21 и 22 юни, циркови артисти и клоуни ще оживят пространството пред Централна поща, съобщиха от общината.

От 19:00 ч. на 21 юни ще видим Маргарита Костова в импровизираната клоунада “Улица Радост". Актрисата завършва "Актьорство за куклен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и театрална режисура в Югозападен университет "Неофит Рилски". Има номинация за наградата “Икар" 2020 в категорията “Постижение в кукленото изкуство".

От 20:00 ч. един от младите независими циркови артисти Радослав Стойнов – "Маг Бамбини“, ще покаже различни циркови умения като клоунада, сценична магия, манипулация на бухалки, футболна топка, чадър, жонглиране с ножове върху моносайкъл (високо колело на една гума).

На следващия ден, от 19:00 часа е началото на кукления спектакъл "Музиката е в нас" на Театър "Хамелеон", а от 20:00 часа отново пред Централна поща ще гледаме "Илюзии с Маг Русев". В ролята е Даниел Русев, част от трупата на Театър "Хамелеон“ (Пловдив). В неговото улично клоунадно представление илюзията може да бъде изненадваща, не само за зрителите, а и за тези, които я създават.