Фестивалът "Талантите на Смолян“ тази година ще се проведе на 27 април /събота/ от 10:00 ч. в зала 1 на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Организатори на събитието са Община Смолян, Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Входът е свободен.

Целта на фестивала е да откликнем на потребностите за изява на децата и да покажем техните таланти. Да се обединим заедно срещу употребата на наркотични вещества и противообществените прояви сред децата на Смолян, съобщават организаторите.

Фестивалът няма конкурсен характер. Изявите могат да бъдат от следните жанрове: музикално, танцово, театрално изпълнение и рецитал на стихове от български автори. Могат да участват индивидуални изпълнители, камерни, ансамблови, вокални, инструментални, танцови и театрални формации.

Във фестивала могат да се включат всички деца на възраст от 1-ви до 12- и клас. Всеки участник има право на една изява във фестивалната програма. Времетраенето на изпълнението е до 7 минути.

Срокът за записване на участниците е до 19.04.2024 г. /включително/ до 17.00ч.

Записването на участниците става след като се попълни заявка и се изпрати на имейл адрес: pic_smolyan@abv.bg

Формата на заявката е изпратена вече до училищата и културните институции в Смолян.

За повече информация относно фестивала – Мария Славчева – секретар на ОбСНВ тел. 0301/ 85 909 и Сийка Алексиева – секретар на МКБППМН тел.0301/ 6 25 72.