Фестивал на здравето организират тази събота - 8 април, в Центъра за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич, предаде репортер на "Фокус". Събитието е последно в афиша на общината в рамките на кампанията "Бъди здрав!". То ще постави финала на Седмицата на здравето.

В този ден входът на зооцентъра за всички ще е свободен, а онези, които се включат в градските пешеходни походи, ще получат за награда - беседа и разходка с директора Християн Христов. "Лъчи на здравето“ са три пешеходни маршрута, които всеки може да избере, започват в 12:00 ч. и продължават до 15:00 ч. Началните точки са от Младежки център, СК "Добротица“ или паметник на деспот Добротица и всички завършват до Центъра за защита на природата и животните. 

"Каним малки и големи да дойдат заредени с усмивки, защото сме подготвили танци и веселба, творчески кът и работилнички. Гости ще са творци, които подкрепят зооцентъра и ще представят ръкоделията си. Програмата започва в 12:00 часа и продължава до късен следобед", посочват от ЦЗПЖ.

Жулиета НИКОЛОВА